A legtöbb körzeti fogorvos Zalaegerszeg területén belül– annak ellenére, hogy számos alapellátás térítésmentes – háttérbe szorul a napjainkban egyre felkapottabb magánpraxisoknak köszönhetően, melyek teljeskörű és minőségi – bár fizetős – fogászati szolgáltatást nyújtanak pácienseiknek. Bemutatjuk a körzeti fogorvos árak-at is.

A pácienseknek mérlegelniük kell, hogy ingyenes, ám valószínűleg kései ellátást, vagy fizetős, de azonnali kezelést vesznek-e igénybe. Természetesen mindkét esetben be kell jelentkezni a fogorvoshoz, és csak előzetes időpontegyeztetést követően érdemes meglátogatni a fogászati rendelőt. (Ugyanis a nem várt, újonnan érkező páciens nem, vagy csak nagy nehézségek árán iktatható be a rendelési időbe szervezett betegellátásba.)

Körzeti fogorvos Zalaegerszegen

Körzeti fogorvos Zalaegerszeg – mit csinálnak meg?

A magyar lakosság zöme foghíjas, vagy valamilyen fogászati problémával küzd. Ez a legtöbb esetben a fogápolás és a szájhigiénia hiányának tudható be, de akár örökletes is lehet a fogprobléma. Akármi is legyen az ok, a beteg jó, ha tudja, hogy a fogorvosi alapellátáshoz nem, míg a fogorvosi szakellátáshoz, tehát például a fogröntgen, vagy a szájsebészeti szolgáltatás igénybevételéhez szükséges a beutaló. A legtöbb ilyen ellátásért pedig nem kell fizetnie a páciensnek. TB finanszírozással a lakhely, illetve a tartózkodási hely szerinti fogászat látja el a betegeket, így például adott körzeti fogorvos Zalaegerszeg területén belül az adott zalaegerszegi régióban élő lakosok fogászati ellátását végzi. Sürgős esetben – rendelési időn belül – a körzeti fogorvosnak kell kezelnie a betegeket, rendelési időn kívül pedig az ügyelet látja el a fogászati feladatokat.

Ahogy az már említésre került, a legtöbb fogászati alapellátás térítésmentes. Így például nem kell fizetni a szűrővizsgálatokért (persze bizonyos maximális éves mennyiségig), a sürgősségi kezelésért, a beutalóköteles góckutatásért, a fogmegtartó eljárásokért, a fogkőleszedésért, az ínyproblémák ellátásáért, valamint a fogsebészeti kezelésekért. Ezek fontos kezelések, például a fogkő eltávolítás elmaradása komoly problémákat, így az íny begyulladását, vérzését, valamint a csont sorvadását is okozhatja. És bár ezekért nem kell fizetni, sok beteg messze elkerüli a körzeti fogorvosokat.

Hátrányok a zalaegerszegi körzeti fogorvosnál
A kép csak illusztráció.

Körzeti fogorvos Zalaegerszeg – hátrányok, előnyök.

Ennek oka, hogy sokak számára az a körzeti fogorvos Zalaegerszeg területén, melyhez helyileg tartoznak – nem megfelelő, melynek oka a legtöbb esetben a magas betegszám és a hosszú várakozási idő. Ám vannak olyan páciensek is, akik a nem humánus hozzáállás, vagy épp a nem kielégítő munkavégzés miatt ódzkodnak a körzeti fogászuktól. Nekik lehetőségük van akár másik körzet szakorvosához is fordulni abban az esetben, ha az fogadja őket. Persze sokak számára ez sem elég kielégítő, hiszen vannak, akik már a „körzeti fogorvos Zalaegerszeg” szavak hallatán rosszul érzik magukat, és inkább fizetős magánpraxisra bízzák fogaik egészségének megőrzését.

Ez talán annak is betudható, hogy a legtöbb körzeti fogorvos Zalaegerszeg területén nem tudja felvenni a lépést a modern, huszonegyedik századi technikát, minőségi alapanyagokat, és felkészült, gyakorlott fogászati személyzetet alkalmazó magánklinikákkal, ahol ráadásul a páciensek jóval rövidebb idő alatt juthatnak a fogorvosi székbe, mint az államilag finanszírozott típusoknál. Ennek oka egyrészt a magasabb fogorvosszám, másrészt a hosszabb rendelési idő, mely szorosan összefügg a páciensek számának eloszlásával, így a betegek könnyebb és gyorsabb kiszolgálásával is. Emellett sok magánfogászat vállal orvosi ügyeletet is az akadálytalan ellátás érdekében. Persze a magánpraxisoknak nemcsak előnye, hanem bizony hátránya is van, mégpedig az, hogy a pácienseknek az összes ellátásért fizetniük kell.

Körzeti fogorvos Zalaegerszeg – összegzés

Hazánkban fogászatilag nagyon rossz az általános állapot, sőt, az öregedéssel egyre rosszabb arányszámokkal találkozhatunk. A fogak állapota persze nemcsak a fogápolás és a szájhigiénia elhanyagolása, hanem a genetika eredménye is lehet, és ezen tényezők a hatvanéves korosztálynál már elegendő problémát okoznak ahhoz, hogy egyre több idős ember váljon foghíjassá. Ez persze annak is köszönhető, hogy az emberek többsége elkerüli az amúgy ingyenes alapellátást biztosító körzeti fogorvosokat, és/vagy nem tudja/akarja a magánpraxisokat igénybe venni annak magasabb költségvonzata miatt. Persze néhány kezelésért a körzeti fogászaton is fizetni kell, így ahhoz, hogy a páciens biztos képet kapjon a díjazásokról, tájékozódnia kell a témában.

Napjainkban, köszönhetően a modern információs technológiának, – ha a páciensek rendelkeznek a megfelelő technikai háttérrel, tudással és internethozzáféréssel – a „körzeti fogorvos Zalaegerszeg árak” böngészőbe írásakor azonnali képet kaphatnak az ellátás típusairól, a rendelési és ügyeleti rendről, a beavatkozások leírásáról, illetve azok árairól. Az eredmények alapján ellenőrizhetik, hogy melyik körzethez tartoznak, mikor kezdődik, és ér véget a rendelés, melyik napokon vehető igénybe az ellátás, milyen alapellátásokat végeznek az adott rendelőben, és azok közül melyik térítésmentes, és melyek fizetősek (és persze azok mennyibe kerülnek). A páciensek tehát bárhonnan, így otthonukból is – akár a fürdőkádjukban fekve, vagy a kényelmes foteljukban elnyújtózva – gyors, azonnali információkhoz juthatnak.

Tehát ha csak tájékozódni akar a beteg, nem kell telefonálnia, vagy kifejtenie problémáit, egyszerűen csak rá kell kattintania azokra a linkekre, melyek például a már említett „körzeti fogorvos Zalaegerszeg árak” eredményeként jelennek meg a böngészőben. Persze minden fogászati eset más-és más, és a páciens nem tudja szakmai szemmel eldönteni, hogy pontosan milyen kezelésre is van szüksége. Ezért ajánlott a körzeti fogorvos telefonon történő felkeresése (mely során a beteg elmondhatja problémáját, és előzetesen időpontot foglalhat), majd a személyes konzultáció megvalósítása, hiszen csak ezek fényében derülhet ki, hogy milyen pontosan beavatkozás szükséges a fogak egészségének eléréséhez. A „körzeti fogorvos Zalaegerszeg árak” szóösszetételre keresés tehát csak egy körülbelüli tájékozódási pontot eredményez, a fogászati kezelések fix költségeit a fogorvos csak és kizárólag az adott fog alapos vizsgálatát követően tudja meghatározni.

Például nem mindegy, hogy az adott fog hol helyezkedik el a fogsorban, milyen az állapota, milyen alapanyagok szükségesek ellátásához, milyen kezeléseket kell elvégezni helyrehozatalához, szükség van e röntgenfelvételre stb.

Körzewti fogorvos árai Zalaegerszegen

Körzeti fogorvos Zalaegerszeg árak

Az azonban biztos, hogy a körzeti fogászatokon tizennyolc éves kor alatt a legtöbb ellátás térítésmentes, ahogy a hatvankét év felettieknek, a várandósoknak a szülést követő kilencven napig, valamint a nappali tagozaton tanulmányokat folytatóknak is. Azon betegek, akik nem tartoznak a fenti kategóriákba, a törvényileg meghatározott ellátásokat vehetik ingyen igénybe, illetve a sürgősségi esetek is rendeletben szabályozottak.

A „körzeti fogorvos Zalaegerszeg árak” szavak böngészési eredményei alapján tehát minden internethasználó informálódhat, azonban fontos megjegyezni, hogy első körben annak a fogászatnak az árait érdemes megvizsgálni, mely a páciens lakcímének, illetve tartózkodási helyének megfelelő körzetet képviseli. Természetesen, ha a saját körzet orvosa nem megfelelő a betegnek, van lehetősége egy másik körzetbe való „átigazolásra”, persze csak az utóbbival való előzetes egyeztetést követően. Ha pedig ez a lehetőség sem optimális a páciens számára, akkor a fogászati magánklinikák szolgáltatásait is igénybe veheti. Persze ezek a kezelések drágábbak, és a magánfogorvosoknál minden egyes beavatkozás térítésköteles. Előnyük azonban, hogy rövidebb a várakozási idő.

Tudni kell azonban, hogy a „körzeti fogorvos Zalaegerszeg árak” internetes keresése során nagy valószínűséggel csak a körzeti fogászati árakkal találkozhat a tallózó. Aki tehát a magánpraxisok áraira kíváncsi, az jobb, ha ilyen irányú böngészést végez.

Ha esetleg a magán fogorvos mellett döntene, ide kattintva megtalálja fogászati szolgáltatásunkat Zalaegerszegen.

Hívjon minket most ! 06-70/602-34-16