Ha mindenki megfelelően ápolná a fogait, nem lenne annyi fogproblémával küzdő ember. Persze akkor sem lenne mindenkinek örök életében hibátlan fogsora, hiszen bizonyos százalékban a genetika is közrejátszik a fogak egészségében. A sürgősségi fogászat Zalaegerszeg esetek többségében azonban alapos szájhigiéniával és időszakos fogászati állapotfelméréssel orvosolhatók lennének a komolyabb fogproblémák. Gondoljunk csak bele, ha mindig megelőznénk, illetve időben kezeltetnénk a bajt, talán nem lenne szükség arra sem, hogy rendelkezésre álljon a körzeti fogorvos rendelési idején túl elérhető sürgősségi fogászat Zalaegerszegen.

Zalaegerszegi sürgősségi fogászat
A kép csak illusztráció

Sürgősségi fogászat Zalaegerszeg – Hogyan kerülheted el ?

Persze első körben a megfelelő fogkefe kiválasztásának és alkalmazásának íratlan szabályaival kellene mindenkinek tisztában lennie. A fogkefeválasztásnál például korántsem mindegy, hogy a manuális, vagy az elektromos változatot preferáljuk-e. Az előbbi esetén fontos, hogy soft, vagyis puhasörtés, illetve, hogy – legfeljebb – médium, azaz középerős fogkefére essen a választás. Ezek ugyanis megóvják a fogakat és a fogínyt. A manuális megoldásnál persze sokkal jobb alternatíva az elektromos változat, pláne, ha az ultrahangos is (ahogy azt a fogorvosok többsége, így a sürgősségi fogászat Zalaegerszeg területén is biztosan ajánlaná).

Ennek oka, hogy az elektromos típusok által produkált körkörös, pulzáló mozdulatokkal történő fogmosás kiválóan hatékony fogtisztítási technika. Persze mindkét fogkefetípusnál a méret a lényeg: a kisfejű megoldásokkal ugyanis tisztább fogsor abszolválható, hiszen jóval könnyebben elérhetők általuk még a hátsó fogak is. Abban azonban minden fogorvos egyetért– így a sürgősségi fogászat Zalaegerszeg területén belül is biztosan azon a véleményen van -, hogy akármilyen is a fogkefe, a lényeg, hogy életkornak megfelelő legyen, eredményesen kerüljön alkalmazásra, és semmiképp se cseréljen gazdát (az ugyanis teret enged a baktériumok támadásának).

moss fogat

Sürgősségi fogászat Zalaegerszeg – Moss fogat, hogy ne kelljen.

Másodikként jó, ha mindenki tisztában van azzal, hogy milyen a jó fogkrém (ami szintén kulcsfontosságú a fogápolás kapcsán). Ahogy a fogkefe esetén, itt is fontos, hogy életkornak megfelelő legyen (például hat év alatt fluoridmentes, hat és tizenkét év között alacsony fluoridtartalmú, tizenkettő év felett pedig felnőtt, magasabb fluoridtartalmú fogkrém a jó megoldás). Persze hiába a jó fogkrém és fogkefe, ha nem megfelelő az alkalmazott technika. A fogselyem és a szájvíz alkalmazásával pedig csak eredményesebb lesz a fogápolás.
Érdemes kitérni arra a kérdésre, hogy vajon szükséges-e a fogmosás minden egyes étkezést követően. Valószínűleg minden sürgősségi fogászat Zalaegerszeg területén egyöntetű igent válaszolna erre.

Használj fogselymet

Sürgősségi fogászat Zalaegerszeg – Felelős fogápolás

A helyzet az, hogy valóban minden étkezés után alapos fogmosás kellene, hogy következzen, a valóságban azonban ez a legtöbb esetben kivitelezhetetlen. Eseti megoldást jelenthet a rágógumizás, mely azzal, hogy ösztönzi a nyál termelődését, a fogak tisztulását is előidézi. Persze annak ellenére, hogy hogy valaki mindent megtesz a helyes fogápolás érdekében, szükséges időközönként ellenőrző vizsgálatot is végeztetni, mikoris a fogorvos kontrollálja a teljes fogsort. Természetesen a legnagyobb odafigyelés mellett is megtörténhet a fogak állapotának romlása, melynek időben történő észlelése és kezelése preventálja a komolyabb fogászati problémák megjelenését.
Tehát ha mindenki elejét venné a súlyos fogproblémáknak, nem kellene sürgősségi fogászat Zalaegerszegre.

Ha sürgősen segítségre van szüksége, jelentkezzen be fogászati szolgáltatásunkra.

Hívjon minket most ! 06-70/602-34-16