Például a legtöbb szájsebészet Zalaegerszeg területén egyebek mellett gyökércsúcs amputációkat, bölcsességfog-beavatkozásokat és csontpótlásokat is végez, de ilyen műtét például a fogászati foghúzás során benntört gyökerek eltávolítása, vagy épp a szétágazó, görbe foggyökerek miatti eljárások elvégzése. Napjaink szájsebészeti beavatkozásai – köszönhetően a modern, huszonegyedik századi technológiáknak, és az orvosok széleskörű szakmai tudásának, valamint tapasztalatának – teljes mértékben fájdalommentesek. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen eljárások hatalmas mértékben emelik a páciens további életszakaszainak minőségét. Ennek ellenére azonban sok beteg egyáltalán nem biztos abban, hogy mi is egy szájsebész feladata, és hogy miben is különbözik ezen szakember munkája a fogorvosokétól.

A válasz egészen egyszerű: azokat az összetett, bonyolult eljárásokat, amiket a fogászatok nem tudnak elvégezni, a szájsebészeten oldják meg. Sőt, a szájsebészeti műtétek közé sorolható az implantációt megelőző csontpótlás, vagy épp a daganatok, ciszták kiiktatása is. Bár meglehetősen félelmetesnek tűnik, a szájsebészeti műtétet, – ahogy az már említésre került – az összes szájsebészet Zalaegerszeg területén fájdalommentesen abszolválja, mely a modern érzéstelenítésnek, és a mai technikának tudható be. A kezelések során a páciens csupán enyhe nyomást érezhet, fájdalmat semmiképp sem. Ezek a kezelések jóval komplexebbek a fogászati beavatkozásoknál, hiszen ezek elvégzése során feltárásra is szükség van a fogat takaró íny-, illetve csontszövet miatt.

Szájsebészet Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.

Szájsebészet Zalaegerszeg területén – beavatkazások

A foggyökér eltávolítása pedig az egyik leggyakoribb eljárás, a legtöbb szájsebészet Zalaegerszeg területén például már rutinbeavatkozásként végzi. Erre akkor van szükség, ha a foggyökér bennszakad a fogínybe a beteg fog kihúzása közben. Ennek oka, hogy a kiiktatandó fog rossz állapotának köszönhetően a foggyökereknek túlzott az érzékenysége, ami miatt könnyen is törnek, azaz a gyökerek ínybe szakadása még a legóvatosabb foghúzás során is bekövetkezhet. A beavatkozás helyi érzéstelenítés mellett, foggyökér eltávolító fogóval történik.

Szájsebészet Zalaegerszeg területén – gyakori kezelések

Gyakori kezelés a gyökércsúcs rezekció is, melyet mi sem bizonyíthatna jobban, minthogy az ilyen beavatkozásokat számos szájsebészet Zalaegerszeg területén rendszeresen végzi. Ezen eljárás elvégzésére a legtöbb esetben a gyökérkezelést követően kerül sor, mikoris a gyökércsúcs vége begy ullad, és ott ciszta alakul ki (amit egyébként szintén kiiktatnak a gyökércsúcs amputáláskor).

A bölcsességfog eltávolítás szintén ismert és sűrűn alkalmazott szájsebészeti műtét, például sok szájsebészet Zalaegerszeg területén mindennapos beavatkozásként végzi. A bölcsességfogak ugyanis számos esetben nem, vagy csak félig-meddig törik át a fogínyt, azaz vagy láthatatlanok maradnak, vagy helytelen irányban növekednek. Ezek a folyamatok azonban komoly problémákat okozhatnak, például belenőhetnek a nagyörlő fogakba, vagy gyulladást generálhatnak. Emellett fogszabályozás előtt is szükséges a bölcsességfogak eltávolítása.

Szájsebészet Zalaegerszeg
A kép csak llusztráció

Szájsebészet Zalaegerszeg . gyakori eljárások

Fontos és gyakori eljárás a csontpótlás is, melyre például csontvesztéssel járó foghúzás, komoly fogágyproblémák okozta csontvesztés, vagy baleset miatt bekövetkező sérülés során kerül sor. Alkalmazására legfőképp a fogászati implantáció sikeres elvégzéséhez van szükség annak érdekében, hogy optimális legyen a csontmennyiség. Ennek kapcsán gyakran alkalmazott az arcüreg emelés, melyet az implantátum könnyű beillesztése miatt végeznek. A legtöbb szájsebészet Zalaegerszeg területén ezt az eljárást is gyakorta alkalmazza.

DenTeam Kft szájsebészeti szolgáltatásaiiról itt olvashat bővebben.

Hívjon minket most ! 06-70/602-34-16