A DenTeam teljeskörű, minőségi és szakértő szolgáltatást nyújtó fogászat Zalaegerszegen! A jó fogászat ismérvei között a nyugodt, családias környezet, valamint a megbízható, minőségi munkavégzés elsőkörben szerepel. Persze emellett számos egyéb lényeges tulajdonsággal is rendelkeznie kell egy professzionális fogorvosi rendelőnek. Például a szakmai felkészültség és a technológiai fejlettség mellett fontos, hogy a fogászat minden fogproblémára megoldást tudjon nyújtani, így képes legyen a fogpótlásra, a fogtömésre, a fogeltávolításra, a gyökérkezelésre, stb.

Emellett pedig lényeges, hogy a fogproblémák diagnosztizálásának alapjául szolgáló vizsgálatok, így a röntgenfelvétel készítése is helyben elérhető legyen a pácienseknek.

Kezeléseik között – a teljesség igénye nélkül – általános, esztétikai, gyermek, implantációs, szájsebészeti és parodontológiai beavatkozások is megtalálhatók.

Fogorvos Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.
Zalaegerszeg fogorvos
A kép csak illusztráció.

Theme Image

Fogászat Zalaegerszeg - Általános fogászati szűrővizsgálataink:

A prevenció rendkívül fontos az egészségmegőrzés szempontjából. A megelőzéshez fontos a rendszeres fogászati szűrővizsgálat elvégzése, mely során a teljes száj átvizsgálása megvalósul. Így a fogak, a fogíny, a nyálkahártya, és az állkapocsízületek is ellenőrzésre kerülnek, illetve megtörténik a rákszűrés is.

Fogászat Zalaegerszeg - Dentálhigiéniai kezeléseink:

A száj egészségének megőrzéséhez hozzátartozik a benne lévő baktériumok számának minimalizálása is. Ezt hivatottak megoldani a dentálhigiéniai kezelések, melyek során a szakemberek gépi-, illetve kézi eszközökkel eltávolítják a plakkot, a fogkövet és a színeződéseket.

Fogászat Zalaegerszeg - Esztétikai fogászatunk:

A fogfehérítés az esztétikai fogászat egyik leggyakoribb kezelése. Ennek oka, hogy a fogak a káros hatások (például a kávé, a tea, vagy a dohányzás) miatt amellett, hogy károsodnak, el is színezőnek, és ez az elszíneződés egy idő múltán már olyan fokúvá válik, hogy azt egyszerű fogmosással már nem lehet eltűntetni. A fogakba ivódó anyagok pedig leginkább a gyökérkezelt fogakon, illetve a töméseken hagynak nyomot.

Fogászat Zalaegerszeg - Fogmegtartó beavatkozásaink:

Esztétikus töméseink:
Napjainkban már elavultak a régi fogászati módszerek. Ez a fogtömésekre is vonatkozik, hiszen a szuvas fogak tömése ma már nem amalgám anyaggal történik, hanem minőségi és antiallergén alapanyagokkal, melyek nem utolsó sorban a fogakkal megegyező színűek, tehát rendkívül esztétikusak.

Inlay-, onlay-, kerámia-, arany-, és ragasztott betéteink:
Attól függően, hogy milyen nagy a szuvasodás, vagy a fogkárosodás kiterjedése, különféle betétek alkalmazandók a kezelések során. Ha nagy fogfelszín sérülése, akkor ragasztott tömés szükséges, amit fogtechnikus készít a páciens foglenyomata alapján.

Barázdazárásunk:
A barázdazárás a 6-18 éves korosztály beavatkozása (melyet akkor lehet elvégezni, ha a maradó fogak kibújtak). Az eljárás során a rágófogak barázdáinak fluoridos réteggel történő feltöltése valósul meg annak érdekében, hogy azok kevésbé legyenek kitéve a fogszuvasodás veszélyének.

Gyökérkezeléseink, töméseink:
Gyakori fogmegtartó kezelés a fogbélgyógyítás, mely kézi, illetve gépi eszközökkel is történhet. Ha a fogszuvasodás már oly mértékű, hogy a fogtömés nem jelenthet megoldást, a gyökérkezelés az egyetlen módja annak, hogy a fog ne kerüljön eltávolításra.

Fogászat Zalaegerszeg - Fogpótlásaink:

A legfőbb cél minden esetben a fogmegtartás, viszont van, hogy ez nem megoldható. Amennyiben elkerülhetetlen a foghúzás, fogpótlással javítható a foghíjasság. A foghiány persze nem csupán esztétikai probléma, a foghíjasság komoly következményekkel járhat hosszú távon. Például amellett, hogy a frusztráló komfortérzéssel jár, egy idő után helytelen étkezést, rossz rágásképességet, gyomorbántalmakat, emésztési problémákat, állkapocs-ízületi fájdalmakat, valamint elváltozásokokat eredményezhet. A fogpótlás minden esetben előzetes vizsgálatok elvégzését igényli, a pótlások ugyanis többfélék lehetnek: léteznek kivehető, implantációs fogpótlások, koronák, illetve hidak is.

Ha egy professzionális fogászatot keres, állunk rendelkezésére Zalaegerszegen, a Vörösmarty Mihály út 34. szám alatt!