A fogászati implantációra – legyen az rögzített vagy kivehető fogpótlás – a megfelelő fogápolás-, illetve az előírt szájhigiéné betartása és az előírt, rendszeres kontrollvizsgálatokon való részvétel mellett a páciens számára biztosított a garancia vállalása.

Ne éljen hiányos és problémás fogsorral, hiszen ez nem csak esztétikai, hanem egyéb egészségügyi problémákat is eredményezhet. Jöjjön el rendelőnkbe, teljeskörű, minőségi fogászati ellátást végzünk szakértő csapattal, huszonegyedik századi alapanyagokkal, modern eszközökkel, megfizethető áron!

Fogászati implantáció Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.

 

 

Theme Image

Fogászati implantáció Zalaegerszeg - kezelés

A fogimplantáció egy összetett, komplex kezelés, melynek eredményeképpen a páciens újra ragyogó mosollyal és ép, teljes fogsorral büszkélkedhet. Természetesen nem csak néhány fog pótlására van lehetőség, teljes rögzített fogsor implantációjára is van mód. A végeredmény minden esetben a stabil komfortérzés, a tartós, kényelmes használat, és a rendkívül esztétikus, az eredetire megtévesztésig hasonlító, élethű fogsor.

A fogimplantáció többlépcsős beavatkozás, melynek megvalósításához elsőként állapotfelmérésre és konzultációra van szükség, mely során a fogorvos felméri, és megbeszéli a beteggel, hogy milyen kezeléseket kell előreláthatóan elvégezni a legjobb eredmény elérése érdekében.

Persze ezt egy alapos kezelési terv elkészítése követi, melyhez röntgenfelvétel és CT készítésére is szükség van. Ugyanis ezen feltáró képek alapján eldönthető, hogy elegendő-e a páciens csontmennyisége (amennyiben nem, akkor a csontpótlás is szükséges), illetve, hogy megfelelő-e azok minősége az implantátum behelyezéséhez.

Fogászati implantáció Zalaegerszeg - kezelés

Amennyiben minden feltétel adott, beültethető a fogimplantátum csavar (természetesen teljesen fájdalommentesen, érzéstelenítés mellett). Ehhez elsőként a csavar helyének kialakítására kerül sor gépi, valamint kézi fogászati kellékekkel, ezt követően pedig elkészülhet a csontfészekbe történő beültetés is.

A helyére kerülő implantátumra ezután gyógyulási csavar, az íny beavatkozási metszéseire pedig varrat kerül. Ezt követően a gyógyulási csavart előbb ínyformáló csavar váltja fel, azután pedig az ideális implantátum fej (ami lehet gyári, vagy akár teljesen egyedi darab is). Az implantátumfej beillesztése után lenyomatvétel készül, vagyis egy olyan fogívmásolat, mely alapján a fogtechnikus el tudja készíteni a megfelelő fogpótlást, ami lehet kivehető típusú pótlás, híd, vagy akár korona is. A félkész fogpótlás pedig vázpróbára kerül, hogy kiderüljön, az megfelelően passzol-e a beillesztett implantátumhoz. Ha az illeszkedés megfelelő, a kész pótlás már könnyedén – a megfelelő finomhangolással - a helyére tehető.

Fogászati implantáció Zalaegerszeg - kontroll

A fogászati implantáció után kontrollvizsgálatok következnek mind a gyógyulási idő alatt, mind pedig az követően (három-hat havonta). Ez kiemelkedő fontosságú, hiszen ezek során ellenőrizhető és kezelhető a fogimplantátum beültetése utáni esetlegesen felmerülő gyulladás, illetve az is ellenőrzésre kerül a kontrollok alatt, hogy a páciens megfelelő szájhigiéniát folytat-e, ami rendkívül lényeges az implantátum várható élettartama kapcsán.

Bár egy nagyon tartós fogászati megoldásról van szó, lényeges a páciens megfelelő hozzáállása (megfelelő fogápolása, helyes szájhigiéniája is) a minél hosszabb ideig tartó használat érdekében. Tehát fontos például a rendszeres, naponta két alkalommal történő, legalább két percig tartó fogmosás, lehetőleg lágy sörtéjű kefével, illetve, kevés csiszolóanyag tartalmú fogkrémmel, valamint ajánlott a fogköztisztító kefe, és a fogselyem alkalmazása is. Kivehető fogpótlásnál pedig elengedhetetlen azok étkezéseket követő megtisztítása, illetve fogsortisztító tablettával történő, heti kétszeri kémiai tisztogatása is.

Várjuk Önt is fogorvosi rendelőnkben minőségi szolgáltatásainkkal, többek között nívós szolgáltatásunkkal fogászati implantáció Zalaegerszeg területén, a Vörösmarty Mihály út 34. szám alatt!