Ha a páciens foga eltávolításra szorul, illetve részében, vagy egészben hiányos, megoldást jelenthetnek számára a fogpótlások zalaegerszeg területén. Ezzel az eljárással ugyanis megszüntethetők a foghíjak, eredményeképp pedig garantált az esztétikus, egészséges mosoly. A fogpótlásnak rögzített, kivehető, illetve rögzített kivehető típusai vannak. Előbbi kategóriába tartoznak a hidak, a koronák és a fogsorok. Ezen rögzíthető típusok megvalósítása titán fogimplantátumokkal történik, melyek helyettesítik a foggyökeret oly módon, hogy azok az állkapocsba fúrva biztosítják a megfelelő, biokompatibilis rögzítést a koronának, a kivehető rögzített műfogsornak, vagy épp a hídnak.

Fogpótlások Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.

 

Theme Image

Fogpótlások Zalaegerszeg - A koronák

A korona a rögzített fogpótlás egyik típusa, mely implantátumokra, illetve fogcsonkokra kerül elhelyezésre. Ezt az eljárást akkor kell alkalmazni, ha a fog károsodása olyan nagyfokú, hogy annak letömése, illetve fogbetét-ráhelyezése nem hozna érdemi megoldást. A korona készülhet porcelánból, cirkóniumból, illetve kerámiából is.

Fogpótlások Zalaegerszeg - A hidak

A híd fogkoronákból épül fel, és foghiány kiküszöbölésére alkalmazható. Míg a korona csupán egy fog pótlására nyújt megoldást, addig a híd több fogat is képes pótolni.

Fogra épített hidak
Ha a foghiány körüli fogak egészségesek, a fogpótlás a környező fogak optimális formára alakítása – csiszolása - után kivitelezhető. A híd ugyanis csak a megfelelő, szakszerű kialakítást követően tud stabil illeszkedést biztosítani. A kezelés azonban nem egy alkalmas eljárás, a tökéletes, élethű eredményre pár hetet várni kell, és azt is fontos megjegyezni, hogy fogra épülő híd esetén a keményebb ételek megrágása a tartósabb használat érdekében nagyobb óvatosságot kíván.

Implantátumra épített híd
Ellentétben a fogra épített híddal, az implantátumra épített híd esetén nem kell a foghiány körüli fogakat formára alakítani, illetve a keményebb táplálák megrágásához sem kell a túlzott óvatoskodás.

Fogpótlások Zalaegerszeg - A műfogsorok

A műfogsor azoknak jelent optimális megoldást, akik teljes foghiánnyal, illetve nagy foghíjassággal élik mindennapjaikat. Számukra a műfogsor nemcsak az eredeti arcforma-, vagy az esztétikus mosoly-, hanem az eredeti rágóképesség visszaállítását is jelenti.

A protézisek lehetnek rögzítettek, kivehetők, valamint rögzített kivehetők is, attól függően, hogy a páciensnek melyik megoldás a legoptimálisabb. A kivehető típus esetén a protézis speciális ragasztóval rögzül a fogínyhez, ennek következtében, a többi műfogsorfajtához képest valamelyest instabilabb, ám előnye, hogy ez a legolcsóbb-, és az egyik legegyszerűbben tisztítható megoldás. A rögzített típus esetén a pótlás implantátumokra illeszkedik, így tökéletesen fix eredményt, valamint nagy rágó-, és harapóképességet biztosít. A harmadik típus, azaz a rögzített kivehető pótlás esetén a fogsor megbízhatóságát szintén az implantátumok adják, ám ennél a megoldásnál a fogsor ki is vehető és ezzel összhangban egyszerűen tisztán is tartható.

Fogpótlások Zalaegerszeg - Összegzés

Ha minőségi, esztétikus, szakértő és tartós fogpótlásra van szüksége, keressen minket Zalaegerszegen, a Vörösmarty Mihály út 34. szám alatt, illetve elérhetőségeink bármelyikén!