Fogszabályozás Zalaegerszeg területén. A fogszabályozás célja a harapási-, rágási rendellenességek, valamint a fogsor esztétikumának helyreállítása. Míg az utóbbi cél a komfortosabb érzés elérését garantálja, addig az előbbi problémák kiküszöbölése a páciens ezekhez kapcsolódó panaszait, például a fejfájást, a nyakfájdalmat, a migrént, vagy az állkapocs-ízületi gyulladást iktathatja ki mindennapjaiból. A fogszabályozás tehát hosszú távon járul hozzá az egészségmegőrzéshez. A legjobb megoldás a gyermekkori fogszabályozás, ám felnőttkorban sem késő elkezdeni az ilyen irányú kezelést. Fontos tudni, hogy a fogszabályozás komplex feladat, hiszen a kezelést sok esetben egyéb fogászati beavatkozás előzi meg, így például számos alkalommal szájsebészeti ellátás szükséges a szabályos fogsor megvalósításához.

Fogszabályozás Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.

 

Theme Image

A fogszabályozás Zalaegerszeg elsődleges feladata tehát a harapás javítása, mely során a legtöbb esetben az állkapcsok helyes kooperációjának az elérése a cél. Ugyanis, ha az alsó és a felső állkapocs fogazata nincs megfelelő kontaktusban egymással, a fogak nem tudják rendesen ellátni elemi funkciójukat, sőt, a terhelés zavara miatt kattogás, gyulladás, illetve ficam is bekövetkezhet. Persze a fogak feladata a rágáson és a harapáson felül a hangképzés is. A fogak helytelen érintkezésekor pedig nem történik meg a beszédhangok normális megformálása, vagyis a beszédkészség romlik.

Fogszabályozás Zalaegerszeg - Problémák, melyekre megoldást nyújtunk

Keresztharapás
Akkor beszélhetünk keresztharapásról, ha az alsó fogak eltakarják a felső fogakat. Ez a rendellenesség nemcsak, hogy esztétikailag nem megfelelő, hanem íny-, valamint fogágyproblémákat is okozhat.
Mélyharapás
A keresztharapás ellentétje a mélyharapás, vagyis az az állapot, mikor a felső fogak takarják az alsókat. Ez a leggyakoribb harapási anomália, ami a genetikai változásokkal, így a rágóképesség anatómiájának romlásával magyarázható (hiszen az utóbbi évtizedekben egyre kevesebbet kell rágni az étel elfogyasztásához), ráadásul íny-és fogágybetegségekhez vezethet.
Nyitott harapás
Ez esetben az alsó fogak és a felső fogak első, illetve oldalirányú területei közt rés található, így azok nem érintkeznek. A jelenség legfőbb okai közt az ujjszopás és a nyelési problémák szerepelnek.
Fogtorlódás
A fogazat feltorlódásáért a helyhiány okolható. Ez két okból következhet be, egyrészt a fogméretek, illetve az állkapocscsont nem megfelelő aránya, másrészt a késői tejfogvesztés miatt. A problémás fogaknál a fogkő, a szuvasodás, illetve az ínybetegségek kialakulási aránya rendkívül magas.
Foghézag
A foghézag az első fogak– legfőképp a felső frontfogak - közti rést jelenti. Ez a rés pedig nem csak esztétikailag okoz problémát, hanem a hangképzést is rontja.
Középvonal-eltolódás
Ez a probléma – melynél a felső, illetve az alsó fogazat középvonala helytelenül kapcsolódik össze - kusza fogsort, és helytelenül érintkező fogakat okoz.
Pókharapás
Oka lehet a genetika, vagy bizonyos káros szokások (ujjszopás) is.

Fogszabályozás Zalaegerszeg - hogyan kezdjünk neki

Bármilyen jellegű fogászati problémával fordulhat hozzánk, a fogszabályozás terén is minőségi alapanyagokkal, huszonegyedik századi technikákkal és korszerű eszközökkel dolgozunk. Előzetes röntgenfelvétel és átfogó vizsgálat alapján megállapítjuk a diagnózist, árajánlatot készítünk, majd az előzetes kezelési terv alapján elvégezzük a szükséges fogászati beavatkozásokat (például töméseket, húzásokat) a fogszabályozás megvalósításához. Ezt követően megtörténik a brekettek, a gyűrű, illetve a kezdőív fogakra helyezése, és az előzetesen megbeszélt időszakos fogászati kontrollvizsgálaton kerül igazításra a felhelyezett fogszabályozó. És persze minden lépést fájdalommentesen, a páciens teljeskörű tájékoztatása mellett végzünk.

Fogszabályzás-t jelenleg nem vállalunk!