Napjainkban számos típusa van a műfogsoroknak. Egyik szolgáltatásunk a műfogsorok Zalaegerszeg területén.

Elsősorban létezik az úgynevezett kivehető fogpótlás, ismertebb nevén protézis, illetve műfogsor, mely arra hivatott, hogy a hiányzó fogakat pótolja. Van részleges, illetve teljes fajtája is attól függően, hogy mennyi fog hiányzik. A legtöbb esetben akkor ajánljuk ezeket a megoldásokat, ha a száj nagyon foghíjas, és híddal, vagyis rögzített fogpótlással már nem oldható meg a fogsorbővítés. A mai műfogsorok tökéletesen esztétikusak és természetes hatásúak, mondhatni külső szemlélő számára teljesen észrevehetetlenek. Elkészítésük során lehetőség van fényképek, illetve régi fog-, és színminták figyelembevételére annak érdekében, hogy az új fogsor minél jobban hasonlíthasson tulajdonosa eredeti fogazatára.

A műfogsorok pozitívumai közt szerepel az élethű kivitel mellett a rágóképesség helyreállítása, a foghíjasság okozta beszédproblémák és hangképzési zavarok megszüntetése, illetve az eredeti arcforma visszaszerzése.

Műfogsorok Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.

Műfogsorok Zalaegerszegen
A kép csak illusztráció.

 

Theme Image

Műfogsorok Zalaegerszeg - Konzultáció után

Ahogy az már említésre került, létezik teljes, illetve részleges típusú protézis. Míg az utóbbira akkor esik a választás, ha van saját fog is a szájban, melyekhez a műfogsor kapcsokkal könnyedén rögzíthető, addig a teljes protézis alkalmazása a teljes foghíjasság esetén merül fel lehetőségként. Ezen megoldás sajátossága, hogy a fogsor tökéletesen illeszkedik a fogínyre, melynek extra stabilitásáért a protézisragasztó felel.

A protézis megvalósítása csak előzetes fogászati konzultáció, alapos fogászati szűrővizsgálat, részletes harapás-, és arcformaanalízis, valamint tökéletes lenyomatvétel után lehetséges. Ez utóbbit szintén a fogorvos végzi, a műfogsor elkészítése azonban a technikus dolga, aki a lehető legjobb eredmény elérése érdekében szüntelen kooperációban van mind a fogorvossal, mind a pácienssel. Amennyiben a protézis elkészül, fontos, hogy az a páciens minden igényének megfeleljen, tökéletesen illeszkedést biztosítson, megfelelő rágóképességet nyújtson és optimális komfortérzetet teremtsen.

Műfogsorok Zalaegerszeg - Mit kap a páciens

A DenTeam fogászat több műfogsoros kezelést kínál. Ha a páciens teljesen fogatlan, és nem tartja megfelelőnek protézise illeszkedését, választhat megbízhatóbb, fixebb megoldást is.
A legstabilabb lehetőség az implantátum, mely foggyökérként tartja a fogsort különféle, a külső szemlélők számára láthatatlan fixáló anyagokkal, így például stégek és gömbkapcsok segítségével. Ezzel a stabil megoldással a páciens visszanyerheti normál rágóképességét, ezáltal nem okozhat többé gondot számára a szilárdabb táplálékra való ráharapás, valamint a keményebb ételek elrágása sem.

Sőt, az implantátum – köszönhetően napjaink korszerű technológiájának és szaktudásának – ma már teljes mértékben képes felváltani a protézist. A fogbeültetés ezáltal a mai fogászat közkedvelt eszközévé vált, annál is inkább, mivel a páciensek ezzel a megoldással visszanyerhetik eredeti fogsoruk kényelmét.

Műfogsorok Zalaegerszeg - Összegzés

Bármilyen fogproblémával kapcsolatban várjuk pácienseinket, akkor is, ha például műfogsorra van szükség. Csapatunk teljeskörű szolgáltatást nyújt, és megoldja mind a részleges, mind a teljes protézis minőségi, igényre szabott kivitelezését. Keresse a DenTeam fogászatot, mi egyedi megoldásokkal kínálunk minőségi műfogsorokat Zalaegerszegen!