Az ügyeletes fogorvos Zalaegerszegen szintén nem dolgozik teljes mértékben térítésmentesen, csupán az alapellátási feladatok kezelésekor nem kerül díj felszámításra. Ilyen ingyenes kezelés például – a már említett – friss balesetes fogak ellátása, így azok visszahelyezése, sínezése, illetve gyógyszeres kötése, valamint, ha szükséges, a sérült fog eltávolítása. De térítésmentesen végzik a szájüregi vérzéscsillapítást, a romamok szedálását, a tályogok megnyitását, a szájnyálkahártya, az ajkak, fogból eredő, illetve a fogmeder, valamint a bölcsességfogat övező lágyrészek gyulladásának kezelését, a megrekedt idegen tárgy likvidálását, az állkapocsficam-, és az állcsonttörtés ellátását is.

Ügyeletes fogorvos Zalaegerszegen – hova forduljak ?

Akinek már volt valaha véget nem érő, elviselhetetlen fogfájása, az biztosan tudja, hogy hová kell fordulnia ilyen esetben. Akinek még nem volt ilyen panasza, az rendkívül szerencsésnek érezheti magát, azonban neki sem árt felkészülni a váratlan fogászati problémákra (például érdemes tájékozódnia a fogászati lehetőségekről, rendelési időkről, illetve elérhetőségekről). Hiszen hirtelen, azonnali megoldásra váró esetek bármikor előfordulhatnak, gondoljunk csak egy friss balesetes fogra, egy nyelést akadályozó idegen anyagra a szájüregen belül, vagy épp egy csillapításra váró vérzésre, stb. Bizonyára mindenkinek elsőként a körzeti fogorvos jut eszébe, aki – valószínűsíthetően – ingyen megoldja a már említésre került panaszokat.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. A fogprobléma ugyanis a legtöbb esetben („szinte törvényszerűen”) nem rendelési időben jelentkezik, hanem akkor, mikor nehezebben oldható meg annak ellátása. Például hétvégén, vagy a késő délutáni, esetleg esti órákban. Szerencsére az ügyeletes fogorvos Zalaegerszegen ilyen esetekben megoldást tud nyújtani. Ugyanis az ügyeletes fogászatok feladata fogorvosi alapellátás biztosítása.

Ügyeletes fogorvos

Ügyeletes fogorvos Zalaegerszegen – ellátás

Azonban szomorú adat, hogy hazánk hat megyéjében (konkrétan Csongrád-Csanád, Somogy, Fejér, Tolna, Veszprém, és Győr-Moson-Sopron megyében) egyáltalán nincs fogorvosi ügyelet. Ez a probléma nagyjából kétmillió embernek okozhat komoly gondot, ugyanis ők nem kaphatnak ilyen jellegű segítséget fogbántalmaik kezelésére. Emellett azonban érdemes megjegyezni, hogy a többi megye lakosai sem érezhetik megoldottnak ezt a kérdést teljes mértékben, ugyanis – habár az ügyelet, mint egészségügyi alapellátás megszervezése az önkormányzat feladata – a biztosító szűkmarkúsága miatt az ellátás nem biztosított száz százalékosan.

A finanszírozás ugyanis nem elegendő a fogászati alapanyagok, a fogorvosok, a fogászati team, a takarítás, valamint a felmerülő egyéb üzemeltetési díj kifizetésére. Ennek köszönhetően alig van huszonnégy órás fogászati ügyelet Magyarországon. És bár rendelkezésre áll ügyeletes fogorvos Zalaegerszeg területén, az korántsem biztos, hogy van is elég kapacitása az összes sürgős eset ellátására. Sőt, mivel az ügyeletek többsége rendelési időhöz kötött, az sem biztos, hogy adott ügyeletes fogorvos Zalaegerszegen elérhető-e a szükséges pillanatban.

Ügyeletes fogorvos zalaegerszegen beavatkozások

Ügyeletes fogorvos Zalaegerszegen – beavatkozások

Persze vannak olyan magánpraxisok, melyek nonstop ügyeletet tartanak, ezek azonban egytől egyig fizetősek. Vagyis már a beteg fogorvosi székbe kerülését követően startol is a fogászati számla tételeinek felszámítása (itt ugyanis nemcsak a beavatkozás, hanem a probléma feltárása, illetve a fogak állapotfelmérése is térítésköteles). A magánfogorvosi árak elég borsosak lehetnek, cserébe viszont azonnali, és professzionális ellátást nyújtanak, illetve humánus, ember-központú szolgáltatásban részesítik betegeiket, arról nem is beszélve, hogy más megoldás híján a páciensek csak ilyen módon tudják szájüregi problémáikat kezeltetni.

Az egyéb nem sürgős esetek – például a fogfehérítés, vagy a fogékszer felhelyezése – nem tartoznak a sürgősségi fogászat hatáskörébe, így az ügyeletes fogorvos Zalaegerszegen – sürgős esetként – szintén nem végzi el ezen feladatokat.

Ha nem elérhető az ügyeletes fogorvos, csapatunk készen, hogy segítsünk Önnek. Fogászat Zalaegerszeg

Hívjon minket most ! 06-70/602-34-16