Sokan a Zalaegerszeg fogorvos körzetei helyett inkább a fizetős magánpraxisokat választják, holott az ilyen fogászatokon meglehetősen drágák a szolgáltatások. Arról nem is beszélve, hogy a körzeti fogorvosnál ingyenesen nyújtott kezelésekért a magánklinikákon fizetni kell, vagyis a magán fogorvosoknál egyetlen beavatkozás sem költségmentes. Térítési díj ellenében végzik például az állapotfelmérést, és sürgős beavatkozásokat is. Az árak pedig meglehetősen változók, minden praxis más, és más árfekvést alkalmaz, és természetesen a költségek szempontjából az sem mindegy, hogy a választott kezelés elvégzéséhez milyen alapanyagok kerülnek felhasználásra. (A minőségibb anyagokért ugyanis mélyebbre kell nyúlni.)

Zalaegerszeg fogorvos körzet szükségessége:

A magyarok többsége fogproblémával küzd. Ezen fogproblémák többfélék lehetnek, van, akinek „csak” tömésre, vagy fogkőeltávolításra, míg másoknak teljes fogpótlásra van szüksége. Köztudott, hogy a fogászati problémák megjelenése legfőképp a helytelen fogápolásnak tudható be, mellyel kapcsolatban sokkoló adat, hogy egy magyar ember egy év alatt csupán egyetlen egy fogkefét használ el (holott háromhavonta kellene cserélni), és fogkrémből sem annyit használ, mint amennyit kellene. Ezen felül, például a Zala megye székhelyén élők zöme Zalaegerszeg fogorvos körzeteit sem látogatja, azaz nem kerül sor a teljes fogsoruk átvizsgálására és az esetleges problémáik feltárására sem. Vagyis előfordulhat – tünetek híján –, hogy felfedetlen fogproblémák garmadával küzdenek a páciensek, és csak akkor látogatják meg a fogászati körzeteket, ha már nagy a baj (például, ha fáj a fog).

Ez a magatartás nem megfelelő, jobb ugyanis a megelőzés, és a problémák azonnali kezelése, mint egy súlyos fogbetegség ellátása, vagy a már menthetetlen fogak eltávolítása. Sokan arra hivatkozva nem mennek fogorvoshoz, hogy nem szimpatizálnak a kijelölt fogászattal, illetve az ott praktizáló orvosokkal. Ez azonban nem lehet kifogás, hiszen, bár – ahogy máshol is – Zalaegerszeg fogorvos körzeteibe lakcím, valamint tartózkodási hely szerint kerülnek csoportosításra a páciensek, a körzetek közötti mozgás nem ütközik semmiféle akadályba (persze, ha az orvos fogadja új páciensét a körzetében). A fogorvost kerülők másik csoportja pedig az ellátás költségvonzatára hivatkozva nem jár fogászati rendelőkbe.

Ez hiba, hiszen az alapellátás és a szakellátás számos kezelése térítésmentes. (Az adott praxis beavatkozásainak árai természetesen minden páciens számára akár előzetesen is megtekinthetők.) A körzeti fogászatot ellenzők harmadik csoportját pedig a hosszú várólista tántorítja el a kezelés igénybevételétől. Sokakat ugyanis elrettent az előzetes bejelentkezés során kapott késői időpont. Gyakori kifogás ezeken felül Zalaegerszeg fogorvos körzeteinek elkerülésére az ellátás színvonalának negatív megítélése. Sok páciens például annak ellenére, hogy nem rendelkezik tapasztalattal adott praxissal kapcsolatban, tényként kezeli a mások által alkotott rossz véleményeket, és esélyt sem ad arra, hogy megváltozzon az ezirányú a szemlélete. Tulajdonképpen mindegy is, hogy mi a konkrét ok, összességében elmondható, hogy a magyarok (így a zalaegerszegiek) többsége az ingyenes alapszolgáltatások ellenére sem keresi fel fogorvosát.

Zalaegerszeg fogorvos körzet

Zalaegerszeg fogorvos körzet munkája:

Zalaegerszeg fogorvos körzetinek tehát meglehetősen nehéz dolguk van, hiszen a hozzájuk tartozó páciensek zöme egyáltalán nem vesz igénybe semmiféle fogászati ellátást, sok betegük pedig magánklinikán oldja meg fogai kezeltetését. Persze jóval előnyösebb megítélésben lenne részük a körzeti fogászatoknak, ha például a rendelési idejük hosszabb lenne, ezzel ugyanis kiküszöbölhetővé válna a hosszú várólista problémája. Természetesen ehhez meg kell teremteni a szükséges feltételeket, például az állami finanszírozást, vagy a szükséges fogorvosi létszámot.

Ide kattintva megnézheti a DenTeam fogászat szolgáltatásait.

Hívjon minket most ! 06-70/602-34-16