Zalaegerszegi fogorvos árak tekintetében a gyermekfogászati térítési összegeket is érdemes végigelemezni. A magánpraxisokban egy tejfog kihúzása 3-5 ezer forint, míg trepanálása körülbelül 8000 forint. A gyermekfogak tömése pedig fogtípustól függően 8-12 ezer forint. Javasolják kiskorban a barázdazárást is – ára körülbelül 8000 forint őrlőfoganként – , mely megakadályozza az őrlőfogak idő előtti elszuvasodását (ugyanis ezen maradófogak megjelenésükkor, illetve az azt követő két évben védtelenek a kimértékű kálciumtartalmuk miatt, így jobban ki vannak téve a rágófelszíni barázdaszuvasodásnak, melyet ez az eljárás képes megakadályozni).

Zalaegerszegi fogorvos árak, árszinvonalak:

A huszonegyedik században egyre többen magánpraxisokban veszik igénybe a fogászati ellátásokat. Ennek több oka is lehet, egyrészt előfordulhat, hogy egy régi, negatív fogászati élmény miatt kerüli valaki a körzeti fogorvosokat, de az is megeshet, hogy a körzeti fogászatokat elutasító, passzív közvélemény miatt választja valaki a fizetős, ám ismert és jóhírű magánklinikákat. Hozzá kell tenni, hogy ezekben a magánpraxisokban minden egyes ellátási tételért fizetni kell, ellentétben a társadalombiztosító által finanszírozott, körzeti fogászatokon végzett ingyenes beavatkozásokkal.

Persze sokan nem engedhetik meg maguknak ezt az ellátást (vagy úgy vélik, hogy nem engedhetik meg maguknak az ilyen magánkezeléseket), érdekességként azonban mindenkinek érdemes szemügyre venni, hogy Zalaegerszeg fogorvos árak terén hogyan is áll (sokan ugyanis azért nem választják a fogászati beavatkozások ezen módját, mert nincsenek is teljesen tisztában a fogászati árszínvonallal). Persze minden fog és minden probléma más és más, ezért a magánklinikák csak tájékoztató jelleggel adnak tájékoztatást áraikról (a páciensek megtévesztésének elkerülése érdekében). Hiszen korrekt, pontos árajánlat csak és kizárólag alapos, részletes szakvizsgálat után születhet meg.

Zalaegerszegi fogorvos árak, árszinvonalak
A kép csak illusztráció.

Zalaegerszegi fogorvos árak – ellátások:

Ahogy az már említésre került, a magánfogorvosoknál minden ellátás térítésköteles. Tehát fizetni kell a diagnosztikáért is. Ilyen például a fogak állapotának ellenőrzése, az anamnézis. Ezen feladat elvégzéséért általában 5-10 ezer forintot kérnek. A góckutatás vizsgálat azonban már komolyabb összegbe, körülbelül 8-12 ezer forintba kerül, a fogszabályozás elvégzését megelőző vizsgálat pedig akár 25-35 ezer forintot is kóstálhat. Amennyiben szükséges, RTG, azaz röntgenfelvételt is készítenek, aminek az ára annak méretétől függően 4-10 ezer forintra rúg, a CT vizsgálat pedig akár 20.000 forint is lehet. Ahogy látható tehát, – diagnosztikai vizsgálatok kapcsán – Zalaegerszeg fogorvos árak terén az ország magánpraxisaihoz mérten a középmezőnyt képviseli.

Ez a tény egyébként a konzerváló fogászati árakban is visszatükröződik. A tömések például, persze attól függően, hogy milyen méretű és elhelyezkedésű fogról van szó, valamint milyen típusú az ellátási alapanyag, 14 és 24 ezer forintba kerülnek, az INLAY/ONLAY fogbetétek, melyek arra hivatottak, hogy a fog károsodása következtében keletkező anyaghiányt -ha már nem elegendő a normál tömés – kitöltsék, 45-60 ezer forintot kóstálnak. A konzerváló fogászat keretein belül érdemes még a gyökérkezelést is megemlíteni, Zalaegerszeg fogorvosi árakkal kapcsolatos összehasonlítását pedig ezen ellátás kapcsán is javallott elvégezni. A gyökérkezelés első lépése a gyökércsatornák felnyitása, mely attól függően kerül beárazásra, hogy kisőrlőről, nagyőrlőről, vagy metszőfogról van-e szó, (bizonyos fogaknál négy gyökérrel is lehet számolni!). Ezek alapján a trepanálás ára körülbelül 5000-9000 forint között mozog.

Persze gyökérkezelés kapcsán lehet kalkulálni a gépi gyökértágítással (kis-, nagy-, illetve metszőfogtól függően 8-12 ezer forint körüli összeggel), és gépi gyökértöméssel is (ami szintén fogtól függően 12-14 ezer forintra tehető).

Zalaegerszegi fogorvos árak - ellátások
A kép csak illusztráció.

Zalaegerszegi fogorvos árak – nagyjából:

Zalaegerszeg fogorvos árak összehasonlításakor ajánlott a fogszabályozás (mely készülhet egy – ami nagyjából 30000 forint, vagy két állcsontra – ami 70000 forint körül – kerülő kivehető készülék beiktatásával vagy rögzített akár fogszabályozóval is, mely állcsontonként 150-300 ezer forintba is kerülhet), illetve az implantáció, fogpótlás kapcsán is (mely teljes mértékben függ az implantátum és a korona-hídtag típusától és felépítésétől) ellenőrizni a magánfogászati árlistákat.

Zalaegerszegi fogorvos árak – középmezőnyben:

Ezen felül érdemes megjegyezni, hogy Zalaegerszeg fogorvos árak tekintetében a paradontológia (fogkőeltávolítás: 8000 forint, sínezés: 19000 forint, vagy épp küret: 9000 forint) kapcsán is az országos középmezőnyt képviseli.

Zalaegerszegi fogorvos árak – árajánlat adás:

Persze – ahogy az már említésre került – minden beavatkozás ára az árlistákon csupán tájékoztató jelleggel informálja a pácienseket, korrekt, pontos árajánlatot a fogorvosok csak és kizárólag az átfogó szakvizsgálatot követően tudnak adni.

Zalaegerszegi fogorvos árak – DenTeam árlistája:

Ide kattintva megtekintheti az aktuális árlistánkat.

Hívjon minket most ! 06-70/602-34-16