Fogászati konzultáció Zalaegerszegen
A kép csak illusztráció.

Fogászati konzultáció Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.

 

A ragyogó mosoly és az ápolt fogazat amellett, hogy esztétikus látványt nyújt, egészségünk szempontjából is fontos szerepet tölt be. Ezért fontos a Fogászati konzultáció Zalaegerszeg területén. A prevenció, és ennek keretein belül a fogászati szűrővizsgálat elsődleges az egészségmegőrzés szempontjából. A fogorvosi szűréseken ugyanis felismerhetők a panaszmentes, ám ellátást igénylő elváltozások, illetve azok a problémák is, melyek csekély beavatkozással orvosolhatók, ám kezeletlenségük egyre súlyosbodó állapotot, és ezzel összefüggésben hosszadalmas és tőkeidényes beavatkozásokat eredményezne.

A szűrővizsgálatok során a komoly betegségek, például a daganatok is felismerhetők, melyek esetében szintén kulcsfontosságú az időfaktor, hiszen minél előbb fény derül a diagnózisra, annál esélyesebb a gyógyulás. Bármi is legyen a fogprobléma, az időbeli felismerés és kezelés elsődleges a mielőbbi felépülés érdekében. Például egy kezdődő fogszuvasodás ellátását, mely egy inlay betéttel, vagy egy fogtöméssel orvosolható lenne, sok esetben addig halogatja a páciens, mígnem a kérdéses fog a kezeletlenség miatt gyulladásba kerül, sőt, ezzel fájdalmat is okoz. A legtöbb esetben ilyenkor már csak gyökérkezeléssel menthető meg a fog, vagy már azzal sem, ami jóval költségesebb és időigényesebb beavatkozásokat kíván a későbbiekben, mintha időben ellátásban részesült volna az adott problémás fog.

Theme Image

Fogászati konzultáció Zalaegerszeg - szűrővizsgálat

Mindezek kiküszöbölhetők megfelelő szájhigiéniával és rendszeres fogászati szűrővizsgálattal!

A szűrővizsgálatok során teljes állapotfelmérés történik, melynek elvégzésekor a fogak, a fogíny, az állcsont-ízület, és a nyálkahártya is ellenőrzésre kerül, hiszen csak ezek együttes vizsgálata ad egyértelmű képet a száj állapotáról. (Bizonyos esetekben röntgenfelvételre is sor kerülhet!) A páciens a felfedezett problémákról, és a teljes diagnózisról fogászati konzultáció keretein belül értesül, melynek során megismeri a szükséges kezelések módját, folyamatát, és a felhasználandó anyagokról is tájékoztatást kap. Az analízis során szájüregi rákszűrés is készül, mely rendkívül lényeges vizsgálat, hiszen európai szinten Magyarország a szájüregi daganatok előfordulásának gyakoriságában, illetve az ezen betegség számlájára írható halálozások számában első helyen áll. Tehát a prevenció, illetve az időben történő felismerés kulcskérdés: az elhanyagolt, vagy későn észlelt daganat akár a páciens életébe is kerülhet. Nem véletlenül hangsúlyozzuk, hogy a rendszeres fogászati szűrővizsgálat rendkívül fontos!

Fogászati konzultáció Zalaegerszeg - problémák és megoldások.

A szűrővizsgálat eredménye függvényében kezelési terv készül, mely során a páciens részletesen megismerkedhet fogászati problémái potenciális megoldásaival. Természetesen bizonyos kereteken belül van mód a páciensek eltérő kezelési igényeinek kielégítésére is, amennyiben ez nem befolyásolja hátrányosan a kezelés végeredményét. Ha a probléma kezelése összetett, és ellátása több komoly beavatkozást igényel, írásos költségvetés készül, ami mind a részmunkák ellenértékét, mind a kezelés végösszegét tartalmazza. Az elkészült büdzsé tehát segíti a pácienst a teljes, és részletes fogászati kiadásokban való eligazodásban.

Fogászati konzultáció Zalaegerszeg - színvonal.

Az összetett, komplikált fogászati kezelések előtt minden esetben szakértő orvoscsoport értekezik a lehető legoptimálisabb beavatkozási módszerről, valamint annak menetéről a páciens legteljeskörűbb és legszínvonalasabb kiszolgálása érdekében.

Fogászati konzultáció Zalaegerszeg - Szeretettel várjuk Önt is egy alapos fogászati konzultációra a Vörösmarty Mihály út 34. szám alatt!