A legtöbb magán szájsebészet Zalaegerszegen többnyire akut, illetve a hagyományos fogorvosi ellátásnál komolyabb beavatkozást igénylő eseteket lát el (a fogászatok ugyanis nem tudják megfelelően orvosolni ezeket a problémákat). Ez esetben eltérő nagyságrendű műtéti műveletek szükségek, amik általában az arc, az állkapocs, és az arcüreg kezelésével kapcsolatosak. Bár eléggé elrettentőnek és fájdalmasnak tűnnek első hallásra ezek az eljárások, a valóságban rutinbeavatkozásként tartják számon őket, köszönhetően a mai modern technológiáknak.

Sokan nincsenek egészen tisztában azzal, hogy fogorvoshoz, vagy szájsebészhez kell-e fordulniuk problémáikkal. A két szakterület feladatkörének behatárolásával kapcsolatban ugyanis számos páciens meglehetősen határozatlan. Ezzel kapcsolatban a legtöbb magán szájsebészet Zalaegerszegen minden bizonnyal arról számolna be, hogy sokan éppen a bizonytalanságuknak köszönhetően első körben a fogorvosukat látogatják meg, aki aztán szükség esetén – a problémától függően – elküldi őket a szájsebészhez. Bizonyos esetekben ugyanis – ahol a normál fogorvosi ellátás kevésnek bizonyul, illetve ahol a fogászatokánál komolyabb eljárás szükséges – csak a szájsebészet tud megoldást nyújtani a problémára.

Például – a legtöbb magán szájsebészet Zalaegerszegen – a nehezen abszolválható foghúzásokat a fogorvosok helyett végzi el. A fogeltávolítás kivitelezése pedig akkor bonyolult, ha a fog nem szabályosan nőtt, ha a fog fekvő bölcsességfog, ha a foggyökerek íve, és/vagy szétágazása miatt a hagyományos fogászati foghúzás nem jöhet szóba alternatívaként.

Magán szájsebészet Zalaegerszeg
A kép csak illusztráció.

Magán szájsebészet Zalaegerszegen

Sokszor olyan fogak eltávolítása miatt keresik fel a betegek a szájsebészeteket (illetve olyan fogak miatt irányítják át a fogorvosok a pácienseket), melyek nem törtek át az ínyen, azaz melyeket képtelenség lenne felfedés nélkül kihúzni. Ilyen például a bölcsességfogak eltávolítása is. Sok magán szájsebészet Zalaegerszegen belül ezen probléma ellátását említi meg elsőként feladataik felsorolásakor. Másodikként pedig a fogászati implantációt, azaz a műgyökér beültetést. Persze az is gyakran előfordul, hogy balesetes fogak kihúzása okán keresik fel a páciensek a szájsebészeteket, hiszen sok esetben olyan komoly sérülések keletkeznek a fogban, hogy azt nem lehet már megmenteni, a fogászat pedig már nem tudja megoldani annak eltávolítását. Ezek mellett fontos feladat a szövettani mintavételek kivitelezése, a ciszták, vagy daganatok, illetve fogászati gócok kiiktatása, valamint a szájpad-, és/vagy ajakhasadék ellátása.

Magán szájsebészet Zalaegerszegen

Természetesen számos problémát el tudnak látni a hagyományos fogorvosok is, tehát ha normál fogászati megoldásra van szüksége a páciensnek, akkor nem a szájsebészetre, hanem a fogászatra érdemes mennie elsőként. Egy fogfájás esetén például elsősorban a fogorvosi rendelőt javasolt meglátogatni. Sőt, ínygyulladás, fogvérzés, fogkő és szájpenész megjelenésekor, valamint keserű ízérzés és rossz lehelet esetén is elsőként a hagyományos fogászatot tanácsos felkeresni.

Emellett a normál fogorvosi praxisok feladatkörébe tartozik még a fogtömés, valamint a fogeltávolítás is (persze csak ha nem speciális, egyedi probléma merül fel).
Minden magán szájsebészet Zalaegerszegen – ahogy bárhol a világon – csak és kizárólag fogorvosi szakvizsga és szájsebészeti képzettségek birtokában végezheti a szolgáltatást, vagyis elég szakmai tudás birtokában van ahhoz, hogy képes legyen az összetettebb, problémásabb beavatkozások elvégzésére, illetve az eljárások közben bekövetkező komplikációk áthidalására is. Mivel feladatai közé tartozik még az invazív, vagyis a feltáró eljárások kivitelezése is, komplex segítséget tud nyújtani pácienseinek.

Magán szájsebészet
A kép csak illusztráció.

Összegezve tehát: amennyiben a probléma fogíny feletti, akkor a fogorvosra, ha pedig fogíny alatti, akkor szájsebészre van szükség.

Ide kattintva olvashat többet szájsebészeti szolgáltatásainkról.

Hívjon minket most ! 06-70/602-34-16